.

IGM ÉLLEVÁGÓ ROBOTRENDSZER IBS

A munkadarab helyzetét és az élvezetés pontosságát lézerkamera biztosítja. Ezzel az élszalag szélessége elhúzódások esetén is +/- 0,5 mm pontossággal betartható!  Az előírt élszélesség speciálisan kifejlesztett szoftverrel digitális rajzon a leélezésre történő kattintással és geometriai adatok megadásával definiált, amelyeket a rendszer feldolgoz.

Az iBS berendezéssel egy olyan speciális szenzorvezérelt éllevágó rendszert kínálunk, amely minden tekintetben, mechanikailag és vezérléstechnikailag is lemeztáblák  leélezésére optimalizált.

A berendezés speciális tulajdonságát egy olyan új fejlesztésű paralelogrammás kinematikával rendelkező vágófej biztosítja, amely a vágópisztolynak kétszabadságfokú mozgást biztosít. Ezen kinematikus egység egy olyan stabil portálállványra szerelt, amely megfelelő hosszúságú sínrendszeren mozog, a vágófej pedig vertikálisan és keresztirányban is mozgatható. A vágófej speciális konstrukcója révén tetszőleges lemeztáblák egyenes és ívelt, vagy körpályás leélezésére alkalmas változó leélezési szögekkel.

Automatikus lemezvastagság mérés

Nagypontosságú varratelőkészítés, precíz élszélesség és az előírt varrattérfogat betartásához egzakt pisztolyvezetés  és pontos lemezvastagság mérés is szükséges. Ennek betartásához az iBS berendezés automatikus lemezvastagság méréssel is rendelkezik.